Camila Cabello stelt haar wereldtournee uit vanwege de uitbraak van het coronavirus, meldt ze woensdag op Instagram. Er zijn nog geen nieuwe data aangekondigd.

"Vanwege al het nieuws en alle onzekerheden nemen we extreme maatregelen om onszelf en onze crew te beschermen", aldus Cabello. "Het spijt me heel erg, ik had er zin in om jullie weer te zien."

Volgens Cabello is het niet mogelijk om te repeteren voor de tournee zonder de betrokken medewerkers bloot te stellen aan risico's. De zangeres ziet het uitstel als een verantwoordelijke stap.

Cabello zou op 15 juni een optreden geven in de Amsterdamse Ziggo Dome. De tournee van de zangeres zou op 25 mei beginnen in Noorwegen en op 26 september in Miami eindigen.

De zangeres begon haar carrière als lid van de girlband Fifth Harmony. Solo scoorde ze hits als Havana en Liar. Met haar vriend Shawn Mendes nam ze het succesvolle duet Señorita op. Dit werd in 2019 het meest beluisterde lied op Spotify.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.