Glennis Grace heeft dinsdag op Instagram nieuwe speeldata voor haar vanwege het coronavirus uitgestelde tournee aangekondigd. Meer Van Mij begint nu op 18 oktober in Tilburg en loopt tot februari.

Kaarten die eerder waren gekocht voor de inmiddels verzette concerten van Grace blijven geldig voor de nieuwe data. De concerten in Tilburg, Amstelveen en Utrecht zijn uitverkocht.

Vanwege de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden maandag alle evenementen in Nederland tot 1 juni verboden. Grace moest haar voor april en mei geplande clubtournee door Nederland dus verplaatsen.

De situatie rond het COVID-19-virus leidt tot het annuleren of uitstellen van veel culturele evenementen en banenverlies onder voornamelijk zzp'ers. Cultuurminister Ingrid van Engelshoven schat de financiële schade voor de culturele sector op 60 tot 100 miljoen euro per week.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.