Rapper Ali B heeft maandag samen met Poke en Judeska een nummer gemaakt over social distancing. Hij wil hiermee op een leuke manier duidelijk maken hoe belangrijk het is om 1,5 meter afstand te houden.

In een video die werd uitgezonden op RTL Boulevard, is te zien hoe Alberto Stegeman de opnames van Ali B's videoclip 'stillegt' omdat hij Ali B, Poke en Jandino Asporaat betrapt op het 'overtreden van de 1,5 meter-regel', waarna de muziek start.

Ali B schrijft op Instagram: "We proberen het hier op een leuke manier duidelijk te maken en vinden dit een leuke video, maar het is wel een serieuze boodschap! Dans en geniet, maar ik smeek jullie in naam van alle kwetsbare mensen en mensen uit de zorg... hou die 1,5 meter afstand."

Aan het nummer werkten rapper Poke en acteur en presentator Jandino Asporaat mee. Asporaat is te zien als zijn typetje Judeska.

Ook Wilfred Genee vraagt mensen op muzikale wijze om binnen te blijven. De Veronica-dj schreef het nummer Blijf Binnen!, een variant op Binnen van Marco Borsato. Het nummer is ingezongen en gespeeld door muzikant Ed Struijlaart.

Bekende Nederlanders als presentatrice Carrie ten Napel, presentator Albert Verlinde en zanger Jeroen van der Boom spraken delen van de plaat in.

Ali B feat. Poke & Judeska - Anderhalf
1
Ali B feat. Poke & Judeska - Anderhalf
Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.