Nick Cave heeft zijn Europese en Britse tournee uitgesteld. De 63-jarige zanger zegt teleurgesteld te zijn, maar vindt het de beste beslissing in de strijd tegen het coronavirus. Dat meldt hij donderdag in een persbericht.

Cave zegt dat hij en zijn management er op dit moment alles aan doen om alternatieve data voor de uitgestelde concerten te vinden. Gekochte kaarten blijven gewoon geldig.

Nick Cave & The Bad Seeds zouden de tournee op 19 april aftrappen in Portugal. Op 29 april stond een uitverkocht concert van de band gepland in de Ziggo Dome in Amsterdam.

In het najaar is Cave van plan om Noord-Amerika aan te doen. Of ook die concerten komen te vervallen, is nog niet bekend.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.