Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Glastonbury Festival

Jubileumeditie Glastonbury Festival geannuleerd vanwege coronavirus

De jubileumeditie ter ere van het vijftigjarige bestaan van het Britse Glastonbury Festival kan niet doorgaan vanwege het coronavirus, maakt de organisatie woensdag bekend via sociale media.
Door NU.nl

De jubileumeditie van het populaire muziekfestival zou plaatsvinden tussen 24 en 28 juni. "We hoopten heel erg dat de situatie in het Verenigd Koninkrijk tegen eind juni beter zou zijn", legt de organisatie uit. "Maar zelfs als dat het geval is, dan kunnen we de komende drie maanden niet meer samenwerken met duizenden crewleden om de infrastructuur en attracties op te zetten."

Volgens de organisatie hebben 135.000 mensen een aanbetaling gedaan voor een kaartje. Zij kunnen die 50 pond (54 euro) automatisch laten meenemen voor een ticket voor volgend jaar of het aanbetaalde bedrag terugkrijgen.

Het Glastonbury Festival raakte begin oktober in korte tijd uitverkocht. Meer dan 2,4 miljoen mensen probeerden een kaartje te kopen. Kendrick Lamar, Dua Lipa en Taylor Swift stonden onder anderen op de line-up. Paul McCartney was aangekondigd als hoofdact.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Paul McCartneyTaylor SwiftKendrick LamarMuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen