Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Rapgroep Public Enemy ontslaat medeoprichter Flavor Flav na 35 jaar

Rapgroep Public Enemy heeft medeoprichter Flavor Flav ontslagen. De zestigjarige rapper had een brief gestuurd naar de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders, twee dagen voordat Chuck D, de voorman van de rapgroep, zou optreden tijdens een campagnebijeenkomst van de kandidaat, meldt Rolling Stone zondag.
Door NU.nl

Flavor Flav stuurde de brief vrijdag via zijn advocaat naar het campagneteam van Sanders. Dat zou door het optreden van voorman Chuck D zonder toestemming de beeltenis van Flavor Flav, in het bijzonder diens grote klok, gebruiken voor de campagne. De rapper vertelde geen enkele politieke kandidaat te steunen en wilde niet met de campagne geassocieerd worden.

"Hoewel voorman Chuck D vrij is om zijn politieke denkbeelden te uiten, spreekt hij niet voor Public Enemy", staat in de brief namens Flavor Flav. Een advocaat van Chuck D werpt hiertegenin dat "Chuck kan optreden als Public Enemy wanneer hij dat wil. Hij is de enige eigenaar van het handelsmerk Public Enemy."

Via Twitter laat de 59-jarige Chuck D, echte naam Carlton Douglas Ridenhour, weten dat de onenigheid over het optreden voor de presidentskandidaat niet de enige reden was om Flavor Flav (echte naam William Jonathan Drayton) te ontslaan. Flavor Flav zou ook kwaad bloed hebben gezet door zijn eerdere weigering om de goededoelenstichting van zanger Harry Belafonte te steunen. In 2017 klaagde Flavor Flav Chuck D aan omdat betalingen achterwege zouden blijven.

Public Enemy bestaat sinds 1985. De groep gaat in de rapteksten maatschappijkritiek niet uit de weg. Bijvoorbeeld in het nummer 911 is a Joke, over hulpdiensten die minder haast zouden maken om zwarte Amerikanen te hulp te schieten dan bij hun witte landgenoten. Dat nummer staat op het succesvolste album, Fear of a Black Planet uit 1990.

Beeld uit video: Chuck D treedt met Public Enemy op bij campagne Bernie Sanders2:15
Afspelen knop

Chuck D treedt met Public Enemy op bij campagne Bernie Sanders

Chuck D treedt met Public Enemy op bij campagne Bernie Sanders


Lees meer over:

Public EnemyMuziek

Aanbevolen artikelen