Verschillende artiesten, onder wie de zangeressen Halsey en Avril Lavigne, hebben hun shows in Zwitserland moeten uitstellen vanwege maatregelen die door de Zwitserse overheid zijn genomen na de uitbraak van het coronavirus.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over het coronavirus? Volg ons liveblog.

De Zwitserse overheid maakte vrijdag bekend dat alle evenementen waarbij meer dan duizend mensen aanwezig zijn voorlopig geschrapt of uitgesteld worden.

Lavigne laat op Facebook weten "erg teleurgesteld" te zijn dat haar optreden in de Samsung Hall in Zürich niet door kan gaan: "Het spijt me heel erg, maar ik heb geen invloed op de beslissing", aldus de Amerikaanse zangeres.

Volgens Lavigne zijn er nog pogingen gedaan om het concert te verplaatsen, maar dat bleek volgens haar bericht op Facebook "helaas niet mogelijk". Ze zegt te hopen dat ze snel weer naar Zwitserland terug kan keren voor een optreden.

Naast de concerten van Halsey en Lavigne wordt ook het concert van de Deense singer-songwriter Agnes Obel in Zürich verplaatst.

De maatregel is tot in ieder geval 15 maart van kracht. Mensen die kaarten hebben voor een van de geschrapte optredens kunnen contact opnemen met de aanbieder van de tickets.

Het COVID-19-virus (coronavirus) in het kort:

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar. 
  • Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten (minder dan bij bijvoorbeeld mazelen). Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.