Duffy vertelt dinsdagavond in een bericht op Instagram dat ze dagenlang is vastgehouden, verkracht en gedrogeerd. Het is voor het eerst in drie jaar dat de zangeres iets op haar account plaatst en met dit bericht wil ze die stilte uitleggen.

"Velen van jullie vragen zich af wat er met mij is gebeurd, waar ik was en waarom", begint Duffy haar bericht. "De waarheid is dat ik een aantal dagen gevangen ben gehouden, waarbij ik gedrogeerd en verkracht ben."

Verder zegt de Welshe zangeres, wier volledige naam Aimee Anne Duffy is, dat het lang heeft geduurd voor ze hersteld was en dat ze afgelopen zomer haar verhaal deelde met een journalist. Dat interview wordt binnenkort gepubliceerd, meldt Duffy.

"Je vraagt ​​je af waarom ik er niet voor koos mijn stem te gebruiken om mijn pijn te uiten? Ik wilde de wereld niet het verdriet in mijn ogen laten zien", zegt ze in de post. "Ik vroeg me af: hoe kan ik vanuit het hart zingen als het gebroken is?"

Verder bedankt ze haar fans voor hun steun door de jaren heen en vraagt ze om privacy voor haar familie.

De zangeres brak in 2008 door met de single Mercy van haar debuutalbum Rockferry. Het album bereikte een platinastatus en er werden wereldwijd miljoenen exemplaren van verkocht.