Sziget Festival heeft woensdag de eerste namen van de line-up bekendgemaakt. Onder anderen dj en producer Calvin Harris, Dua Lipa en rockband Kings of Leon komen tussen 5 en 11 augustus optreden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ook de Nederlandse band Kensington is van de partij.

Sevdaliza, DROELOE, Sam Feldt Live, Joris Voorn, Bakermat en Altin Gün zijn andere Nederlandse acts die naar Hongarije zullen afreizen.

De organisatie van Sziget probeert elk jaar een divers festival neer te zetten. Niet alleen reizen artiesten van over de hele wereld naar Boedapest, de organisatie rekent ook op een half miljoen bezoekers uit meer dan honderd landen.

Naast de muziek, waar Sziget om bekendstaat, stelt de organisatie de komende maanden een uitgebreid randprogramma samen vol theater, dans, circus, cabaret, film, kunst, sport en workshops.

Bezoekers kunnen ervoor kiezen om de volledige week naar het festival te gaan, maar dit jaar biedt Sziget bezoekers de mogelijkheid om een driedaags of vijfdaags ticket te kopen.

Net als in voorgaande jaren kunnen Nederlanders ook dit jaar met festivaltrein Sziget Express naar Boedapest komen.

Binnenkort maakt de organisatie meer namen bekend.