Billie Eilish heeft maandagochtend (Nederlandse tijd) tijdens de 62e uitreiking van de Grammy Awards vijf prijzen in ontvangst mogen nemen. De achttienjarige artiest was daarmee de grote winnaar bij de ceremonie in Los Angeles.

De zangeres ontving onder meer de prijs voor muziekopname van het jaar voor het nummer bad guy en de prijs voor album van het jaar voor When We All Fall Asleep, Where Do We Go?. Ook werd ze uitgeroepen tot beste nieuwe artiest. Deze awards behoren tot de belangrijkste Grammy-prijzen die een artiest kan winnen.

Eilish sleepte samen met de artiesten Lizzo en Lil Nas X de meeste nominaties in de wacht. Eilish werd zes keer genomineerd, Lizzo acht keer en Lil Nas X zes keer.

De enige nominatie die Eilish niet won, was die voor beste solopopvertolking. De Grammy in die categorie ging naar Lizzo.

Lizzo won uiteindelijk drie prijzen en Lil Nas X won er twee. De broer van Eilish, Finneas O'Connell, kreeg de prijs voor de beste producer van een niet-klassiek album.

De rapper Nipsey Hussle won postuum twee Grammy's. Hij won in de categorieën beste rapperformance en beste rap-/liedvertolking. De rapper werd in maart 2019 doodgeschoten op de stoep voor zijn kledingzaak Marathon Clothing in Los Angeles. Hij was 33 jaar oud.

Ook zanger Chris Cornell, die in de jaren negentig bekend werd als frontman van Soundgarden, won postuum een Grammy in de categorie Best Recording Package. Hij won de Grammy voor het na zijn dood uitgebrachte album, dat vernoemd is naar de zanger en de hoogtepunten uit zijn muzikale leven bevat. Cornell maakte in mei 2017 op 52-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.

Run-D.M.C., Billie Eilish en Lizzo: de opvallendste Grammy-optredens
173
Video
Run-D.M.C., Billie Eilish en Lizzo: de opvallendste Grammy-optredens

Veel Grammy's eerder op de dag al uitgereikt

Hoewel de grote uitzending van de Grammy's pas om 2.00 uur Nederlandse tijd begon, waren er in de uren daarvoor al prijzen uitgedeeld. Dit gebeurde omdat er maar liefst 84 categorieën zijn. Onder meer het Nederlandse Metropole Orkest kreeg eerder een Grammy. Het orkest won in de categorie beste arrangement. Het orkest kreeg de prijs voor het nummer All Night Long van het album Djesse Vol. 1 met de Britse multi-instrumentalist Jacob Collier en a-capellagroep Take 6.

Voor de show begon, ging de prijs voor de beste audiotechnici naar de technici van Eilish' album When We All Fall Asleep, Where Do We Go?.

Tijdens de uitreikingsceremonie trad Aerosmith samen met Run DMC op. Ook artiesten als Bonnie Raitt, Ariana Grande, Camilla Cabello en Demi Lovato stonden op het podium. Presentatrice en zangeres Alicia Keys droeg de avond op aan de overleden basketballegende Kobe Bryant. Bryant kwam zondag om het leven bij een helikoptercrash.