Jack Poels, zanger van de Limburgse band Rowwen Hèze, gaat voor het eerst een soloalbum uitbrengen. Blauwe Vear moet op 27 maart verschijnen, maakt platenlabel Snowstar Records vrijdag bekend.

De 62-jarige Poels begon in 1985 met Rowwen Hèze, waarmee hij onder meer de Gouden Harp en de Edison-oeuvreprijs won. Na samen 23 albums te hebben gemaakt, die bij elkaar bijna een miljoen keer over de toonbank gingen, besloot de zanger en gitarist om voor het eerst een eigen plaat uit te brengen.

De eerste plaat van Blauwe Vear, het ingetogen Elf oaver Elf, is vrijdag uitgebracht. Op het album zullen nog elf andere nummers te horen zijn. Snowstar laat weten dat Blauwe Vear uit ballads zal bestaan. "Geen polka, maar melancholie", schrijven ze op de website.

Poels kwam nooit eerder met een soloalbum, maar bracht wel al eerder buiten Rowwen Hèze om nieuwe muziek uit. Zo werkte hij met muzikant Leon Giesen aan het project Holland America Lijn, waar in 2004 een gelijknamig album van verscheen. Het recentste album van Rowwen Hèze, Voorwaartsch, verscheen in 2019.