De familie van de overleden rapper Mac Miller brengt op 17 januari een album uit met het materiaal dat hij nooit zelf af heeft kunnen maken. Via de Instagram-pagina van de rapper wordt bekendgemaakt dat de plaat Circles heet.

"Ten tijde van zijn overlijden was Malcolm (de echte voornaam van de rapper, red.) druk bezig met een album dat Circles zou heten en dat hoorde bij het eerder verschenen Swimming", schrijven de nabestaanden van Miller.

De familie legt uit dat Miller van plan was om samen met liedjesschrijver en producent Jon Brion de laatste hand te leggen aan de nummers voor het album. "Na het overlijden van Malcolm heeft Jon zich toegewijd aan het afmaken van de plaat op basis van de gesprekken die ze er samen over hadden."

"We zijn Jon en de andere betrokkenen eeuwig dankbaar voor hun inzet bij deze zware en beladen taak", schrijft de familie van de rapper. De nabestaanden stellen dat ze het moeilijk vinden om het juiste te doen met het muzikale nalatenschap van Miller, maar stellen dat hij absoluut had gewild dat de wereld het te horen zou krijgen.

Mac Miller overleed op 7 september 2018. In oktober 2019 werden drie mannen opgepakt voor betrokkenheid bij zijn dood. Ze zouden de rapper met opzet drugs hebben verkocht die - zonder dat hij dit wist - fentanyl bevatten. De stof zou in combinatie met cocaïne en alcohol uiteindelijk tot een overdosis en zijn overlijden hebben geleid.