De Netflix-documentaire over zangeres Taylor Swift kan toch doorgaan, ondanks eerdere onenigheid over het gebruik van Swifts oudere liedjes voor de film, schrijft Variety woensdagavond. Swift mocht van haar oude label Big Machine Label Group haar oude muziek niet voor documentaire gebruiken, maar blijkt dat nu toch te mogen.

Taylor Swift: Miss Americana gaat op 23 januari in première op het Sundance Film Festival, waarvan woensdag de line-up werd bekendgemaakt. De documentaire over de 29-jarige zangeres zal volgens Variety op de eerste dag van het festival worden vertoond.

Swift maakte in november op sociale media bekend dat de documentaire in de maak was, maar ook meteen op losse schroeven was komen te staan. Haar eerste zes albums zijn uitgebracht door Big Machine Label Group, die eerder dit jaar werd overgenomen door Scooter Braun. Hij stond het gebruik van deze muziek voor de documentaire niet toe.

Nu blijkt volgens Variety dat de muziek toch gebruikt mag worden in de documentaire. Er zou geen direct contact meer zijn geweest tussen Swift en Braun, omdat de zangeres gesprekken zou hebben geweigerd. Braun vroeg via sociale media om een gesprek met Swift, nadat hij en zijn familie doodsbedreigingen hadden ontvangen.

In het eerdere bericht liet Swift ook weten dat ze van haar oude label aanvankelijk geen medley van haar bekendste nummers ten gehore mocht brengen op uitreiking van de American Music Awards (AMA) op 24 november.

Uiteindelijk mocht ze dit toch doen en nam ze zes prijzen in ontvangst bij de uitreiking. Hiermee kreeg ze in totaal 29 onderscheidingen op haar naam en brak ze het record van Michael Jackson, die 24 prijzen heeft gekregen. Ze werd bij de uitreiking geëerd als de beste artiest van het decennium.