Eventim, dat kaarten voor diverse concerten en voorstellingen van onder meer Stage Entertainment verkoopt, brengt donderdag een eigen doorverkoopplatform op de markt. Het bedrijf wil hiermee een alternatief voor onder meer TicketSwap bieden.

Via fanSALE kunnen consumenten gecontroleerd hun kaartjes doorverkopen. De kaarten worden in dat geval ongeldig gemaakt en voorzien van een nieuwe barcode, waardoor er geen kans bestaat dat een kaartje met dezelfde barcode meerdere keren wordt verkocht. TicketSwap biedt deze mogelijkheid ook aan met hun Secure Swap-samenwerking.

Het risico dat een kaartje meerdere keren wordt verkocht bestaat wel bij gebruik van TicketSwap, wanneer mensen het kaartje aanbieden op meerdere platforms.

In juni dit jaar werd bekend dat Eventim en Ticketmaster, het andere grote ticketverkoopbedrijf in Nederland, beide een nieuw platform zouden starten als alternatief voor websites als TicketSwap en Marktplaats. Ticketmaster zou begin volgend jaar met een eigen platform komen.