Paul McCartney komt naar Nederland en zal op 29 mei 2020 in het Goffertpark in Nijmegen optreden, bevestigt MOJO maandag, nadat de concertorganisator zondag al in een video hintte op een optreden van de Brit.

Het zal de eerste keer zijn dat McCartney een concert geeft in Nijmegen. "Ik heb er goede dingen over gehoord", vertelt de zanger.

"Het is altijd bijzonder om op te treden in steden waar we nooit zijn geweest. Sinds de laatste keer dat we in Nederland waren, hebben we de show opgefrist. We zien ernaar uit om enkele nieuwe nummers van het laatste album te spelen, naast de nummers die we altijd graag brengen."

McCartney zal tijdens zijn tournee spelen met de band waarmee hij al vijftien jaar speelt: toetsenist Paul 'Wix' Wickens, drummer Abe Laboriel jr., bassist Brian Ray en gitarist Rusty Anderson.

De kaartverkoop voor de show start op vrijdag 29 november om 10.00 uur.

De laatste keer dat de 77-jarige zanger in Nederland optrad, was drie jaar geleden op het festival Pinkpop. Eerder maakte de organisatie van het Britse festival Glastonbury al bekend dat McCartney er zal optreden. De ex-Beatle zal als hoofdact te zien zijn tijdens de vijftigste editie van dat festival.