Coldplay wil niet meer de wereld over vliegen om op te treden als ze geen manier kunnen vinden om dit klimaatneutraal te doen. Voorman Chris Martin vertelde in een interview met BBC News dat er daarom voorlopig geen tour is gepland bij het album Everyday Life dat op vrijdag 22 november verschijnt.

"We nemen de tijd om te kijken hoe onze tour juist iets kan bijdragen. We moeten allemaal kijken hoe we onze baan zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. We willen juist een positieve invloed hebben", legde Martin uit.

Coldplay ging in 2016 en 2017 voor het laatst op tournee. Ze betraden toen 122 keer het podium met hun A Head Full of Dreams Tour. De band hoopt nu de best mogelijke tour op poten te zetten waarbij rekening wordt gehouden met het milieu. "We zouden teleurgesteld zijn als het niet klimaatneutraal kan."

De band is momenteel in Jordanië voor twee concerten die live op YouTube worden uitgezonden. De shows vinden op vrijdag plaats tijdens zonsopgang en zonsondergang. Hiervoor is gekozen, omdat het album Everyday Life uit twee delen bestaat. Bij elk concert staat een van die delen centraal.

Op 25 november geeft Coldplay een eenmalig concert in het Natural History Museum in Londen. De opbrengsten van dit concert gaan naar goede doelen die zich inzetten voor het milieu.