A$AP Rocky doneert de opbrengsten van het concert dat hij op 11 december in Stockholm geeft aan een Zweedse organisatie die asielzoekers bijstaat. Nadat de rapper in afwachting van zijn rechtszaak vanwege mishandeling een maand vastzat in dat land, wil hij iets doen voor de mensen die niet het geluk hebben een beroemdheid te zijn, vertelt hij dinsdag in gesprek met TMZ.

"In Zweden kwam ik veel mensen tegen die zich in dezelfde situatie bevonden als ik. Al die immigranten kregen niet de steun die ze nodig hebben", aldus de rapper. "Ik kreeg wereldwijd publiciteit omdat ik een ster ben. De Amerikaanse ambassade stond me bij. Maar deze mensen komen uit landen die ze niet helpen. Sommigen zitten tien maanden tot twee jaar in een cel voordat ze een rechter zien. Dat is te gek voor woorden."

A$AP Rocky zou graag optreden in de gevangenis waar hij zelf een maand vastzat. Hij verwacht echter niet dat dat er van komt.

Rakim Mayers, zoals de rapper in het echt heet, zat in de zomer van 2019 in Zweden een maand in voorarrest vanwege zijn betrokkenheid bij een ruzie op straat. Op 14 augustus kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf voor mishandeling.

De Amerikaanse president Donald Trump ging voorafgaand aan de veroordeling in gesprek met de Zweedse premier Stefan Löfven om over de vrijlating van A$AP Rocky te onderhandelen.

De Zweedse autoriteiten besloten toen echter dat de rapper het proces in gevangenschap moest afwachten. Trump uitte zijn onvrede via Twitter en besloot een afgezant van zijn regering naar Zweden te sturen om te bemiddelen. Ook bood hij aan een eventuele borgsom te willen betalen, maar Zweden beschikt niet over een dergelijk systeem.

A$AP Rocky deelt beelden van jongens die hem lastigvielen
95
Video
A$AP Rocky deelt beelden van jongens die hem lastigvielen