Michael McDonald, de voormalige frontman van The Doobie Brothers, zal zich na bijna 25 jaar weer op het podium bij bandleden Tom Johnston, Patrick Simmons en John McFee voegen. De groep zal ter ere van hun vijftigjarig jubileum door Noord-Amerika toeren.

Het nieuws werd maandag door de groep aangekondigd tijdens een concert in Nashville.

"Onze jubileumtour wordt een viering van onze historie", vertelt Johnston in een verklaring die is gedeeld voor verschillende Amerikaanse media. "We gaan liedjes ten gehore brengen uit ons gehele oeuvre, maar ook nieuwe nummers spelen."

In totaal zullen The Doobie Brothers dertig steden bezoeken. Ze starten in West Balm Beach in de Amerikaanse staat Florida en eindigen hun concertreeks in Houston (Texas).

De band werd in 1969 opgericht door zanger Johnston en drummer John Hartman. De band scoorde hits met onder meer Listen to the Music en Long Train Runnin'. Toen Johnston in de jaren zeventig met maagbloedingen in het ziekenhuis werd opgenomen, werd McDonald gevraagd om hem te vervangen.

Hij verliet de band weer na successen als What a Fool Believes en stond daarna sporadisch nog op het podium met zijn oud-collega's. De laatste keer was in de jaren negentig.