Mötley Crüe gaat weer optreden. Dat bevestigde de band maandag in een persverklaring met de titel Mötley Crüe Is Back die werd vergezeld door een video. De Amerikaanse glamrockband heeft het contract opgezegd waarin stond dat de formatie niet meer live zou optreden, waardoor de weg voor hun rentree nu vrij is.

Mötley Crüe gaf voor het laatst een optreden op 31 december 2015 in Los Angeles als afsluiting van hun Final Tour. Maandagochtend bracht Rolling Stone het nieuws dat de band in 2020 weer op tournee zou gaan met Def Leppard en Poison maar dat is (nog) niet bevestigd.

In de verklaring die ook op de website van de band te vinden is, wordt het succes van hun Netflix-filmbiografie The Dirt aangehaald als een van de redenen voor de reünie. "Zes jaar na het tekenen van het contract waarin stond dat Mötley Crüe niet meer zou optreden, is dat nu van tafel. De documentaire heeft er voor gezorgd dat er een heleboel nieuwe fans zijn bijgekomen die de band graag willen zien. Mötley Crüe stond er altijd al om bekend zich niet aan de regels te houden, dus daarom hebben de bandleden het contract vernietigd", aldus het management van de band.

Na 35 jaar stopte Mötley Crüe eind 2015 abrupt en spraken de bandleden Vince Neil, Nikki Sixx, Mick Mars en Tommy Lee elkaar jarenlang niet meer. In 2018 kwamen ze weer bij elkaar voor het maken van The Dirt. Dat bracht de bandleden weer nader tot elkaar en zorgde er ook voor dat ze weer de opnamestudio indoken.

Het succesvolste album van Mötley Crüe is Dr. Feelgood uit 1989.

Mötley Crüe kondigt comeback aan
60
Mötley Crüe kondigt comeback aan