Willie Wartaal wil in zijn carrière nog minstens dertig albums maken. In een interview met LINDA. vertelt hij dat zanger Stevie Wonder zijn grote voorbeeld is en dat hij een groot muzikaal nalatenschap met de wereld wil delen.

"Stevie Wonder is een artiest die nooit is opgehouden met muziek maken. Er zitten saaie dingen tussen, maar ook legendarische. Als hij overlijdt, laat hij een schat voor de wereld achter. Dat wil ik ook, dus ik ga voor minimaal dertig albums", aldus de rapper die vooral bekend is als lid van De Jeugd van Tegenwoordig.

Wartaal nam dit jaar zijn eerste soloplaat Ankle Banners op en dit zorgde zo nu en dan voor problemen met zijn vriendin. "Doordat ik het afgelopen jaar veel aan het nieuwe album heb gewerkt, luisterde ik de hele tijd naar mijn eigen stem. Op een gekke manier gaat dan alles om jou draaien. Op een gegeven moment zei mijn vriendin: 'Heb je niet door dat je de hele tijd over jezelf praat?'"

De 37-jarige rapper die werd geboren als Olivier Locadia, scoorde met De Jeugd van Tegenwoordig hits als Watskeburt, Sterrenstof en Get Spanish. Ook Dom, Lomp & Famous, een samenwerking met de Opposites en Dio, werd een succes.