Het nieuwe popfestival ODE vindt op 21 en 22 maart 2020 plaats in Rotterdam Ahoy. Het festival wordt een reis door vijftig jaar popmuziek. Diverse cover- en tributebands vanuit heel Europa spelen de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia.

De organisatie meldt dat het een "unieke kans" is om de muziek van bijvoorbeeld The Beatles (door The Cavern Beatles), Queen (door Vipers), Pink Floyd (door Pink Project), Coldplay (door The Scientists) en ABBA (door Abba Fever) live te horen.

Verder brengen Bo Saris & Amaezing Snakes een eerbetoon aan Michael Jackson, terwijl Erwin Nyhoff dat bij Bruce Springsteen doet. Ook The Ultimate Eagles (Eagles), 1984 (Simple Minds) en Musest (Muse) maken hun opwachting. Het festival wordt op zondag afgesloten door de The Dirty Daddies. Zij spelen dan een set van negentig minuten met alleen maar hits uit de jaren negentig.

Eric Corton is de presentator van het festival. "Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond", aldus Corton.

De earlybirdkaartverkoop voor het festival start donderdag.