KISS heeft zijn complete Australische End of the Road-tour noodgedwongen geannuleerd. De rockband, die zaterdag zou optreden in Adelaide, maakte dat volgens Daily Mail Australia donderdag bekend. De reden daarvoor is dat de 67-jarige gitarist en vocalist Paul Stanley ziek is en van de doktoren rust moet nemen.

Eerder deze week werd al aangekondigd dat Amerikaanse doktoren Stanley adviseerden om rust te nemen vanwege een zware griep. Dat leidde tot uitstel van het eerste concert in Perth en afgelasting van een optreden in Nieuw-Zeeland.

De hoop dat Stanley in de vrijgekomen dagen volledig zou herstellen en de tour verder volgens planning doorgang kon vinden, bleek echter ijdel. Stanley kreeg namelijk ook nog eens een keelontsteking, waardoor hij nog minimaal twee weken uitgeschakeld is.

KISS besloot daarop alle zes concerten in Australië af te zeggen en geen nieuwe data vast te leggen. Fans die een kaartje kochten, krijgen hun geld terug. Of zij KISS ooit nog live in actie gaan zien in Australië is zeer de vraag. De End of the Road World Tour is namelijk de afscheidstour van de legendarische band die in 1973 werd opgericht.