Armin van Buuren staat op 21 en 22 mei 2020 in de Ziggo Dome met This Is Me, een eenmalige show waarin zijn hele carrière voorbijkomt. Hij wil zijn fans laten zien hoe hij door de jaren heen is gegroeid als dj, maar vooral ook als artiest.

Twee jaar geleden stond Van Buuren nog met een soloshow in de Johan Cruijff ArenA, om het twintigjarig jubileum van zijn dj-loopbaan te vieren. Toch vindt hij het nu weer tijd om een nieuw spektakel te organiseren, vertelt de 42-jarige producer en dj aan NU.nl. "Ik voel de behoefte om meer te experimenteren."

"Dit keer wordt het een allesomvattende show, in plaats van pure trance", aldus Van Buuren. "Op mijn laatste album, Balance, heb ik veel met andere stijlen geëxperimenteerd, van hardstyle tot pop." Hij zegt dat hij zich daardoor de afgelopen jaren niet alleen als dj heeft ontwikkeld, maar vooral ook als artiest. "En het is nu tijd om te laten zien waar ik sta als mens."

'Elke dag word je een beetje meer wakker'

Volgens de producer werkt hij nu op een andere manier dan aan het begin van zijn muzikale carrière. "Mijn moeder had een motto: je wordt elke dag een beetje meer wakker. Daarmee bedoelde ze dat je elke dag weer wat leert, en dat geldt voor mij zeker."

"Op mijn laatste album werkte ik samen met gerenommeerde artiesten, zoals Ne-Yo, maar ook met heel jonge mensen. Ik heb echt geleerd om met anderen samen te werken, en dat je van iedereen iets kan leren, ook als ze een heel ander genre muziek maken."

'Samenwerken is een uitdaging'

Van Buuren noemt als voorbeeld Hoe Het Danst, de hit die hij dit jaar scoorde met Marco Borsato en Davina Michelle. "Ik vond het echt een uitdaging om met Borsato samen een nummer te maken, omdat zijn werk zo anders is. Maar dat opent juist allerlei nieuwe mogelijkheden, en dat is fantastisch."

De show zal plaatsvinden in de Ziggo Dome. Voor Van Buuren, die door de jaren heen talloze stadions uitverkocht, is dat een relatief kleine zaal.

Volgens de dj heeft hij nog evenveel plezier in zijn optredens als twintig jaar geleden. "Maar wel op een andere manier. Ik ben nu veel minder onzeker over mijn keuzes." Een beetje nerveus is hij nog wel. "Gelukkig ben ik gezegend met fantastische fans."