Op woensdag verschijnt er een nieuw nummer van de in 2016 overleden George Michael. Het lied heet This is How en is voor het eerst te horen op BBC Radio 2, tijdens de ontbijtshow van radiopresentator Zoe Ball.

Michael nam het nummer vlak voor zijn onverwachte dood op Eerste Kerstdag op. Hij werkte op dat moment aan een nieuw album.

"Ik was, en ben nog steeds, een enorme fan van Wham! en George Michael. Ook al is hij niet meer onder ons, zijn muziek blijft een bron van vreugde voor ons allemaal", zegt Bell. "Het is een eer om dit nog onbekende nummer van George op mijn Breakfast Show te draaien."

Het nummer This is How is ook deel van de soundtrack van de film Last Christmas, die op 15 november in première gaat.

Last Christmas is bedacht en geschreven door Emma Thompson, die samen met Emilia Clarke ook in de film speelt. Thompson baseerde het verhaal op het gelijknamige kerstnummer van Wham!, de band waar Michael in de jaren tachtig beroemd mee werd.

Onlangs vertelde Thompson in The Tonight Show dat ze haar plan voor de film, waar ze in totaal acht jaar aan werkte, besproken had met Michael. "Hij was heel enthousiast" zei ze.