Martin Garrix heeft zondag bij de uitreiking van de MTV Europe Music Awards gewonnen in de categorie Best Electronic. Hij kon zelf niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn, maar bedankte zijn fans in een videoboodschap.

Shawn Mendes werd door het Europese publiek verkozen tot de beste artiest. Green Day ging ervandoor met de award in de categorie Best Rock. Het nummer Bad Guy van Billie Eilish werd verkozen tot het beste nummer van het jaar.

Zangeres Halsey won in de categorie Best Pop en trad ook op tijdens de awardshow. Taylor Swift nam de prijs voor de beste video mee naar huis. Ze won met haar videoclip van het nummer Me.

De award voor de beste samenwerking ging naar Rosalía en J Balvin. Zij wonnen met het nummer Con Altura. De prijs werd uitgereikt door Afrojack.

De prijs in de categorie Best Hip Hop ging naar Nicki Minaj. Ze was niet aanwezig, maar sprak wel haar dank uit in een videoboodschap. Topmodel Doutzen Kroes maakte de winnaar van deze award bekend.

Liam Gallagher verkozen tot Rock Icon

Liam Gallagher werd uitgeroepen tot MTV Rock Icon. De voormalige frontman van Oasis werd geëerd voor zijn 25 jaar in de muziekindustrie. Zelf bleef hij er bescheiden onder. "Ik wil MTV bedanken voor het erkennen van mijn genialiteit", zei hij toen hij de award kreeg.

Zangeres Becky G presenteerde deze editie van de MTV Europe Music Awards. Daarnaast was de zangeres ook genomineerd in de categorie Best Pop, maar die prijs ging dus naar Halsey.

Rapper Snelle, die vorige week al de prijs voor Best Dutch Act won, werd ook een van de winnaars in de categorie Best Worldwide Act.