Coldplay gaat hun nieuwe dubbelalbum Everyday Life op 22 november presenteren in Jordanië, door beide kanten van het album live te spelen. Het optreden zal te volgen zijn via een livestream op YouTube.

De livestream zal, net als het album, bestaan uit twee delen: eerst wordt het deel Sunrise gespeeld, vervolgens het deel Sunset.

"Deze twee uitzendingen zijn onze droom sinds we aan het album begonnen te werken", zegt de band in een toelichting. "Het is een beetje onmogelijk en een beetje eng, zoals alle mooie dromen."

Coldplay zegt gekozen te hebben voor Jordanië vanwege het natuurschoon en de historische en culturele betekenis van het land.

Daarbij zijn er volgens de band invloeden uit het Midden-Oosten te horen op Everyday Life. Zo is het nummer Bani Adam ('Kinderen van Adam') gebaseerd op een gelijknamig gedicht van de Iraanse dichter Saadi Shirazi, die het schreef in 1258.

Het is de eerste keer dat de band optreedt in Jordanië. Het Jordaanse toerismebureau is enthousiast. "Ik ben er zeker van dat deze samenwerking een positief effect heeft op de economie van Jordanië, als we media en Jordaniërs verwelkomen om Coldplays albumlancering bij te wonen", aldus Abed Al Razzaq Arabiyat, directeur van het toerismebureau.