Zangeres Pink krijgt de People's Champion Award voor haar inzet voor goede doelen, maakte de organisatie van de jaarlijkse People's Choice Awards dinsdag bekend.

Pink, die ook genomineerd is als beste vrouwelijke artiest van 2019 en voor beste concerttour, heeft de afgelopen jaren met veel goede doelen samengewerkt.

Zo liet ze bijvoorbeeld vrijwilligers van Planned Parenthood, een Amerikaanse organisatie die veilige abortussen mogelijk maakt en anticonceptie verschaft, informatie uitdelen tijden haar concert in San Diego. Ook liet ze wensen in vervulling gaan voor de Make-a-Wish Foundation, voerde ze campagne tegen honger in Afrika, zette ze zich in voor mensenrechten en is ze ambassadeur van UNICEF.

"Er zijn zoveel fantastische organisaties en mensen die elke dag uitzonderlijke dingen doen voor de gemeenschap", aldus de veertigjarige popster in een persverklaring.

"Zij zijn onze alledaagse helden. Ze leren ons en onze kinderen dat het cool is om aardig te zijn, en dat verandering mogelijk is. Het is een eer dat ik een kleine rol kan spelen binnen die verandering. Ik zal me in blijven zetten voor de waarheid, voor open geesten en open harten."

Tijdens de People’s Choice Awards wordt elk jaar een prijs uitgereikt aan een maatschappelijk betrokken beroemdheid. Eerder werd de prijs gewonnen door zangeres Gwen Stefani en door actrice Jennifer Aniston.

De uitreiking vindt plaats op 10 november. Dan zal ook bekend worden of Pink nog meer prijzen mee naar huis kan nemen.