Prince was geen fan van de muziek van Katy Perry en Ed Sheeran. Uit handgeschreven briefjes van de in 2016 overleden muzikant blijkt dat hij vindt dat de muziekindustrie deze artiesten bij het publiek probeerde op te dringen.

De notities van de zanger werden gevonden in zijn huis in Minnesota. "De muziekindustrie probeert ons Katy Perry en Ed Sheeran door de strot te duwen", valt te lezen. "We gaan het niet leuk vinden, hoe vaak ze het ook draaien."

Naast de briefjes werden ook foto's en handgeschreven songteksten gevonden in zijn huis. Deze werden verzameld voor het boek The Beautiful Ones, dat is samengesteld door Dan Piepenbring. De auteur zou drie maanden voor de dood van Prince zijn begonnen aan een biografie van de zanger.

De erven van Prince besloten het materiaal uit zijn huis te laten onderzoeken. Ze gaven Piepenbring toegang tot het materiaal voor het boek dat op op 29 oktober verschijnt.

Prince, die meer dan dertig albums maakte en zijn grootste hits scoorde met Purple Rain, Kiss en When Doves Cry, overleed in 2016 aan een zelf toegediende, onopzettelijke overdosis van de pijnstiller fentanyl.