Het nummer Lippenstift van Marco Borsato, Snelle en producer John Ewbank is met een gouden plaat bekroond. Die werd vrijdag in het programma Beau uitgereikt.

Een artiest ontvangt een gouden plaat voor een single als er 40.000 exemplaren van verkocht zijn. Ook worden daar sinds 2015 de online streams bij opgeteld, waarbij 150 streams gelijkstaan aan één single.

Lippenstift is de tweede single van het jubileumproject van Borsato en Ewbank waarvoor zij, om hun dertigjarige muzikale jubileum te vieren, een aantal songs opnemen met verschillende artiesten.

Het eerste nummer dat zij uitbrachten was Hoe Het Danst, een samenwerking met Armin van Buuren en Davina Michelle. Dat nummer werd beloond met drie keer platina in Nederland en vier keer platina in België.

'Oneerlijk en geen volledig beeld van situatie rond affaire'

Borsato sprak ook nog kort over het nieuws rond zijn affaire met pianiste Iris Hond die vorige week aan het licht kwam.

De zanger liet weten waarom hij, samen met zijn vrouw Leontine, direct met een verklaring naar buiten kwam. "Toen mij om een reactie gevraagd werd door Privé, heb ik die gegeven, maar van dat antwoord zijn maar flarden overgenomen. Dat vonden wij oneerlijk en geen volledig beeld geven van de situatie", aldus de zanger.

"Daarom hebben we 's nachts ons verhaal online gezet, zodat dat duidelijk te lezen was. Dit is het enige wat we erover wilden zeggen en daarom is het voor ons klaar", zegt Borsato, met zijn vrouw knikkend achter hem.