De band Krezip, die in 2007 hun laatste studioalbum Plug it in uitbracht, heeft weer een nieuw album opgenomen. De band rond zangeres Jacqueline Govaert kondigde dit donderdag aan tijdens hun reünieconcert in de Amsterdamse Ziggo Dome.

In een bericht op sociale media laat de band weten dat het album de titel Sweet High heeft gekregen en al te beluisteren en te koop is. De cd bevat tien nummers, waaronder de hits Lost Without You en How Would You Feel.

"We zijn ontzettend dankbaar dat onze comeback zo groots ontvangen is door onze fans. Het succes heeft ons muzikaal enorm geïnspireerd en voor je het wist hadden we een album bij elkaar geschreven", aldus Govaert.

"Er was eigenlijk geen passendere wijze te bedenken dan het album uit het niets te lanceren tijdens onze concerten in de Ziggo Dome."

Band kondigde begin dit jaar reünie aan

Krezip werd eind jaren negentig opgericht en scoorde hits als I Would Stay en Sweet Goodbyes. Het laatste optreden van de band voor hun terugkeer vond in 2009 plaats in de Heineken Music Hall (nu AFAS Live).

Het zestal was na tien jaar weer te zien op de vijftigste editie van Pinkpop. De band brak mede dankzij een show op Pinkpop in 2000 door bij een groter publiek.

Begin dit jaar liet Krezip weten weer het podium te betreden. "Dit jaar vallen alle getallen op hun plek", aldus de band. "Het is tien jaar geleden dat Krezip stopte en Pinkpop bestaat vijftig jaar. Een reünie was nooit een optie, tot we op een dag wakker werden en het ineens de énige optie was."

De band staat donderdag, vrijdag en zaterdag in een uitverkochte Amsterdamse Ziggo Dome.

In de auto met Krezip: 'Wisten in 2017 al dat we terug zouden komen'
797
In de auto met Krezip: 'Wisten in 2017 al dat we terug zouden komen'