Zangeres Lizzo ontkent woensdag op Twitter plagiaat te hebben gepleegd met het nummer Truth Hurts. Ze spant een rechtszaak aan tegen de producers Justin en Jeremiah Raisen, die haar hebben beschuldigd van het kopiëren van hun lied.

Volgens het Amerikaanse producersduo heeft Lizzo na een opnamesessie met hen muziekakkoorden en de tekst "I just took a DNA test, turns out I'm a 100 per cent that bitch (Ik heb net een DNA-test laten doen, ik blijk voor honderd procent die bitch te zijn, red.)" overgenomen.

Tijdens die opnames nam Lizzo het nummer Healthy op. In dat nummer zou ze dezelfde tekst hebben gezongen.

De zangeres ontkent dit echter in alle toonaarden. Op Instagram en Twitter schrijft ze woensdag: "De mannen die beweren dat een stuk van Truth Hurts van hen is, hebben me niet geholpen om het lied te schrijven. Ze hadden niets te maken met de regel en op welke manier ik deze heb gezongen. Dat lied is mijn leven en de woorden ervan zijn mijn waarheid."

Duo zou al afstand hebben gedaan van werk

"Vandaag hebben we namens Lizzo een rechtszaak aangespannen om voor de rechtbank vast te stellen dat Justin en Jeremiah Raisen niet de schrijvers van het nummer Truth Hurts zijn en daarom niet mogen profiteren van het succes van het lied", laat Lizzo's advocaat Cynthia Arato in een verklaring aan Variety weten.

Arato stelt dat het duo niet met Lizzo heeft samengewerkt om het nummer te maken. "Daarom hebben ze maanden geleden uitdrukkelijk afstand gedaan van elke claim", aldus de advocaat.

De 31-jarige Melissa Viviane Jefferson, zoals Lizzo echt heet, scoort dit jaar een grote hit met Truth Hurts. In 2018 beschuldigde de Britse zangeres Mina Lioness Lizzo van plagiaat met Truth Hurts. De Amerikaanse zangeres zou een tekst hebben overgenomen uit een tweet van de Britse.

Lizzo zei ook in haar post dat ze van plan is om een deel van de opbrengst van het lied met Lioness te delen. "Ik hoorde later dat de tekst uit een tweet kwam. De maker van de tweet is de persoon met wie ik mijn succes deel, niet met deze mannen" concludeert ze.

Bekijk de video van Lizzo's Truth Hurts
181
Bekijk de video van Lizzo's Truth Hurts