De Finse metalband Nightwish, met de Nederlandse zangeres Floor Jansen, geeft op 23 november 2020 een extra concert in de Ziggo Dome, vertelde de frontvrouw dinsdag in Pauw. De eerder aangekondigde show van 24 november 2020 was al uitverkocht.

Floor Jansen woont al jaren in Zweden en werd bij het grote Nederlandse publiek onlangs pas echt bekend dankzij haar deelname aan het programma Beste Zangers waarin ze grote indruk maakte.

Na onder andere de vertolking van het nummer The Phantom of the Opera met Henk Poort steeg haar populariteit. De zangeres werd daardoor verrast: "Ik kende Beste Zangers niet want ik ben al lang weg uit Nederland en kijk nooit televisie. Maar alles ontplofte door dat programma. Leuk dat het zo leeft en dat veel mensen mij in Nederland nu ook kennen."

Jansen geeft in januari 2020 negen intieme soloconcerten in theaters in Nederland, die inmiddels zijn uitverkocht. Met Nightwish, dat begon als symfonische metalband maar inmiddels ook pop en folk in de muziek verwerkt, geeft ze overal ter wereld uitverkochte concerten.

Op 23 en 24 november 2020 staat Nightwish in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert van 24 november was al uitverkocht. De kaartverkoop voor de extra show van 23 november is direct gestart.