Platenbaas Suge Knight heeft zijn rechten om zakelijke beslissingen te nemen overgedragen aan zanger Ray J. De medeoprichter van platenlabel Death Row Records hoopt met deze stap inkomsten te genereren voor zichzelf en zijn familie terwijl hij een gevangenisstraf uitzit voor doodslag, meldt TMZ maandag.

Suge Knight en Ray J zijn al lange tijd bevriend. De platenbaas vertrouwt de zanger nu met zakelijke beslissingen over films, televisieprogramma's, boeken en andere projecten.

Over de platenbaas en Death Row Records, dat hij in 1991 oprichtte met Dr. Dre en in 2006 failliet ging, zou een documentaire in de maak zijn. Ook is er sprake van een mogelijke terugkeer van Death Row Records. Dat platenlabel verkocht ruim 50 miljoen albums, onder anderen van Snoop Dogg, Dr. Dre, 2Pac en MC Hammer.

Marion Knight, de echte naam van de platenbaas, werd in oktober 2018 veroordeeld tot 28 jaar cel voor het doodrijden van een 55-jarige man en het verwonden van een andere man. Het incident vond plaats in 2015 bij een drive-in van een fastfoodrestaurant in Los Angeles. De aanrijding was opgenomen door de beveiligingscamera's van het restaurant.