Soldi, de Italiaanse Songfestival-inzending van 2019, is nu het meest gestreamde Eurovisie Songfestival-lied op Spotify. De plaat van Mahmood gaat met 122,4 miljoen streams de Zweedse winnaar van 2012, Euphoria van Loreen, voorbij. Dat meldt de organisatie van het Songfestival dinsdag op Twitter.

"Felicitaties aan Mahmood, wiens nummer Soldi nu het wereldwijd meest beluisterde Songfestival-lied is", schrijft de organisatie.

Mahmood passeerde onlangs de hit van Loreen, die momenteel op 122,3 miljoen streams wereldwijd staat. De 27-jarige Italiaan, die werd geboren als Alessandro Mahmoud, scoorde in zijn thuisland een nummer 1-hit met het lied.

Hoewel Mahmood verantwoordelijk is voor de meest beluisterde single, wist hij het festival niet te winnen. Italië eindigde op de tweede plaats achter Nederland, dat het Songfestival won met het lied Arcade van Duncan Laurence. Arcade werd tot nu toe ruim 78 miljoen keer beluisterd.

De Nederlandse zanger heeft daarmee wel het meest gestreamde winnende Songfestival-lied sinds de Zweed Mans Zelmerlöw er in 2015 met de overwinning vandoor ging: diens lied Heroes staat op 110 miljoen streams. Netta, de Israëlische winnares van 2018, behaalde met haar lied Toy tot nog toe 41 miljoen luisterbeurten op de streamingdienst.

Het Eurovisie Songfestival van 2020 vindt op 12, 14 en 16 mei plaats in Rotterdam. België maakte onlangs al bekend de band Hooverphonic naar de havenstad te sturen.