De Nederlandse muzieklabels SPEC en Top Notch zullen in gesprek gaan met de stichting Music#MeToo. Daardoor is de juridische procedure die was gestart vanwege de vermeende vrouwonvriendelijkheid in de Nederlandse hiphopwereld ingetrokken.

De in februari van dit jaar opgerichte stichting Music#MeToo wil vrouwonvriendelijkheid in de Nederlandse hiphopwereld aanpakken. Ze daagden daarom begin dit jaar verschillende rappers, hun management en platenlabels, die in hun ogen aan de vrouwonvriendelijkheid zouden bijdragen, voor de rechter.

De stichting verzocht de de rechtbank om een voorlopig getuigenverhoor. Daarna zou worden beoordeeld of het ook daadwerkelijk tot een civiele rechtszaak zou komen. Nu beide bedrijven in gesprek willen met de stichting, komt de procedure echter tot een eind, bevestigt juridisch adviseur en woordvoerder Karim Aachboun aan NU.nl na eerdere berichtgeving in AD.

Volgens Aachboun stond de hoorzitting gepland op 23 oktober. Een datum voor het gesprek staat volgens hem echter nog niet vast, maar Aachboun wil dat dit binnen een maand plaatsvindt. "Anders herstarten we de procedure."

Stichting wil rappers vooral op gedrag aanspreken

In het eerder genoemde verzoek om een getuigenverhoor valt te lezen dat de stichting rappers als Boef en Frenna niet voor de rechter wil dagen vanwege hun vrouwonvriendelijke songteksten, maar vooral vanwege hun gedrag.

Zo raakte Boef, die bij SPEC onder contract staat, vorig jaar in opspraak toen hij vrouwen kechs (straattaal voor 'hoeren') noemde in een video op Snapchat. En Frenna zat in Suriname vast op verdenking van seks met een minderjarig meisje.