Huub van der Lubbe gedroeg zich aan het begin van zijn carrière overdreven op het podium, zodat niemand zou letten op zijn gebrekkige zang, zegt de zanger in een interview in NRC.

"Als je beelden van Stampei (voorloper van De Dijk, red.) terugziet: ik rende van hot naar her; met een bekkenslag hier en een trekbommetje daar. Mick Jagger was er niks bij. Om de aandacht er maar vanaf te leiden dat ik niet goed kon zingen. Ik zong op overtuigingskracht en power", aldus de 66-jarige artiest in gesprek met de krant.

"Voor iemand die geen van God gegeven talent is ben ik toch behoorlijk goed terechtgekomen." De Dijk heeft in Nederland inmiddels een legendarische status bereikt, maar Van der Lubbe wil het daar niet zomaar bij laten. Daarom heeft de band een nieuw album gemaakt. Hoewel De Dijk vooruit wil blijven gaan, wordt er op Nu of nou ook veel teruggeblikt: "Als 66-jarige ligt er nou eenmaal veel meer achter je dan voor je."

Van der Lubbe haalt op het nieuwe album bijvoorbeeld herinneringen aan zijn in 2008 overleden jongere broer op. "We hadden het geweldig samen. Maar we benoemden dat nooit. Dat was niet nodig, dat gingen we later nog wel eens doen. Tot het niet meer kon. Dat heb ik bij mijn moeder ook. Ik denk vaak: wat jammer dat ik nooit tegen haar gezegd heb: 'mama, wat hebben we het eigenlijk goed samen!'"