Katy Perry gaat in hoger beroep tegen de uitspraak dat zij plagiaat heeft gepleegd met het nummer Dark Horse. De zangeres en haar team vinden niet dat zij het nummer hebben gekopieerd van rapper Flame.

Perry werd eind juli veroordeeld voor plagiaat van Joyful Noise, een nummer van de christelijke rapper Flame. Het nummer Dark Horse toonde volgens de jury te veel overeenkomsten met dit nummer. De rechter oordeelde dat de zangeres 2,78 miljoen dollar (ruim 2,5 miljoen euro) moet betalen aan Flame en een aantal betrokken schrijvers. De zangeres diende woensdag documenten in waarin zij aangeeft in hoger beroep te gaan.

In de door Perry's advocaten ingediende documenten staat dat de gelijkenissen tussen de twee nummers kleine, veelgebruikte elementen bevatten waar ook nog over te discussiëren valt. Ook hebben de aanklagers geen auteursrecht op het ritme van het nummer. Een derde argument was dat de geldeisers niet konden bewijzen dat de schrijvers van Dark Horse toegang hadden tot Joyful Noise voordat het nummer werd geschreven.

Perry's advocaten vragen de rechter om het oordeel van de jury te seponeren, een nieuwe rechtszaak te starten of de schadevergoeding waarom de rapper vraagt te verminderen. Ook onder anderen Dr. Luke, Max Martin en Juicy J, met wie Perry het nummer maakte, werden schuldig bevonden aan plagiaat.

Zoek de verschillen: Dark Horse versus Joyful Noise
38
Zoek de verschillen: Dark Horse versus Joyful Noise