Anita Meyer had haar grote hit Why Tell Me Why uit 1981 bijna niet mogen uitbrengen, omdat ze in eerste instantie niet enthousiast genoeg over het nummer was. De schrijvers van het liedje hadden het aan iemand anders gegeven nadat ze er niet leuk genoeg op had gereageerd, vertelde de zangeres donderdag in de uitzending van talkshow Pauw.

"De schrijvers van het liedje kwamen bij mij thuis en zeiden: 'We hebben zo'n goed liedje.'", zegt Meyer. "Ik reageerde niet heel enthousiast toen ze het speelden. Ik dacht: ik weet het niet."

"Op een later moment liep ik tijdens het uitlaten van mijn hond langs de opnamestudio bij mij om de hoek en besloot ik toch nog eens te kijken. Toen bleek dat ze het liedje aan een zingende cameraman met de naam Karel hadden gegeven, omdat ik niet leuk genoeg had gereageerd. Ik hoorde het liedje opnieuw en dacht: wat is dit goed geworden! De producers vroegen of ook ik het liedje wilde inzingen en toen was iedereen ontzettend enthousiast."

De nu 64-jarige Meyer voelde zich schuldig dat zij het nummer weer toebedeeld had gekregen en sprak dat uit toen ze de eerdere vertolker van Why Tell Me Why later weer tegenkwam. "Ik zei sorry, maar Karel zei: 'Ik gun het je van harte.' Hij was opera gaan zingen en dat vond hij ontzettend leuk."

Why Tell Me Why bereikte in 1981 de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten. Het nummer door Piet Souer, Martin Duiser en Gregory Elias geschreven nummer was met ruim 200.000 verkochte exemplaren de succesvolste single van dat jaar.

Why Tell Me Why betekende voor Meyer, na haar eerdere nummer 1-hit The Alternative Way uit 1976, haar grote comeback. In 2011 en 2016 stond het nummer van Meyer op de eerste plaats in de hitlijst Homo 100.