Bassist Larry Junstrom, een van de oprichters van de band Lynyrd Skynyrd en bandlid van 38 Special, is op zeventigjarige leeftijd overleden. Dit schrijft het Britse tijdschrift New Musical Express.

"De grote man op de grote bas heeft ons verlaten", schrijft de band 38 Special in een bericht op Facebook. "Hij blies iedereen omver als hij optrad en heeft met groot succes zijn dromen waargemaakt."

"Hij was uniek, een geniale reispartner en een geweldige vriend met een humoristische kijk op het leven waarmee hij ons altijd opvrolijkte - een aardige man met een groot hart voor iedereen die hij op zijn pad tegenkwam. Niemand kan hem vervangen." Ook wenst de band Junstroms vrouw en familie veel kracht en liefde toe.

Junstrom speelde van 1964 tot 1971 als bassist met Lynyrd Skynyrd. Daarna verving Leon Wilkeson hem. In 1976 kwam hij bij 38 Special terecht. Hier speelde ook Donnie Van Zant, het broertje van Lynyrd Skynyrds leadzanger Ronnie Van Zant. Junstrom moest de band in 2014 verlaten wegens een operatie aan zijn hand.

Het is niet bekend waaraan de bassist is overleden.