De meervoudig Grammy-winnaar Keith Urban geeft op 2 mei 2020 een concert in AFAS Live in Amsterdam. De kaartverkoop start op 11 oktober.

Het optreden in Amsterdam vormt de aftrap van zijn Europese tournee. Urban reist daarna nog verder naar onder meer Londen, Berlijn, Stockholm en Oslo.

De 52-jarige singer-songwriter uit Nieuw-Zeeland mocht tijdens zijn carrière al vier Grammy's in ontvangst nemen. De artiest, die 24 keer op nummer één belandde en meer dan twintig miljoen albums verkocht, is getrouwd met de Australische actrice Nicole Kidman. Parallel Line, The Fighter en Never Comin Down zijn enkele van zijn grootste hits.

Urban was dit jaar al in Europa te zien. "Die avonden waren een gekkenhuis", zegt de artiest daarover in het persbericht van de concertorganisator. "Ik ben dankbaar dat ik binnenkort mag terugkomen."

Maluma in maart naar Nederland

Ook de Colombiaanse zanger Maluma komt naar Nederland en wel op woensdag 18 maart. De artiest geeft op die dag een optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kaarten voor het concert gaan op 11 oktober in de verkoop.

Maluma is extreem populair in Zuid-Amerika en werkte voorheen samen met collega's als Madonna, Shakira, J. Balvin en Ricky Martin.