Het Glastonbury-festival 2020 is zondag binnen korte tijd uitverkocht. Meer dan 2,4 miljoen mensen probeerden een kaartje te kopen. Een record, meldt de organisatie.

Hoewel het natuurlijk niet aan de vraag zal voldoen, verkoopt de organisatie de komende dagen nog vijftig paar kaarten. Ook zal er in april een aantal kaarten verkocht worden, die op wat voor manier dan ook weer bij de organisatie terecht zijn gekomen.

Op het festivalterrein in de buurt van het Engelse Somerset passen ongeveer 200.000 bezoekers, maar de organisatie wil de capaciteit van het vijfdaagse festival in de toekomst nog iets uitbreiden.

Glastonbury, waarvan de eerste editie in 1970 plaatsvond, viert het vijftigste jubileum en zal volgend jaar tussen 24 en 28 juni worden gehouden. Wie er tijdens de komende editie zal optreden is nog niet bekend, maar volgens Britse wedkantoren wordt er sterk rekening mee gehouden dat de Amerikaanse zangeres Taylor Swift het hoofdpodium voor haar rekening zal nemen.

Daarnaast liet de 83-jarige Glastonbury-oprichter Michael Eavis al eens weten dat hij het prachtig zou vinden als ex-Beatle Paul McCartney op de vijftigste editie van het festival zou komen optreden.

Dit jaar gaven onder meer Miley Cyrus, The Cure, Kylie Minogue en Stormzy een optreden tijdens het festival.