Vjeze Fur was opgelucht dat het podium niet bezweek toen bezoekers tijdens het laatste nummer van het concert van De Jeugd Van Tegenwoordig in het Olympisch Stadion de band vergezelden.

"De beveiligers konden ze zelfs niet tegenhouden. Gelukkig is er niks gebeurd, de catwalk (een deel van het podium, red.) stortte slechts een klein beetje in", vertelt Vjeze Fur (Freddy Tratlehner) in een interview in Playboy.

De Jeugd Van Tegenwoordig gaf het optreden in het rijksmonument in Amsterdam op 7 juni. De weersvoorspellingen waren die dag zeer slecht en het was maar de vraag of het concert überhaupt door zou gaan. Volgens de 36-jarige Tratlehner bleef de formatie echter rustig, dankzij de ervaring die de groep na al die jaren heeft opgedaan.

"We hadden er wel heel veel zin in, al was het die dag code oranje en was het zelfs heel lang onduidelijk of de show nu eigenlijk wel of niet zou doorgaan. Tien jaar geleden zou alleen dat al zo'n enorm zenuwending zijn geweest, nu niet. Iedereen was goed voorbereid, en dacht: we zien het wel. Het ging heel goed."

'Ik vind het gaaf als ontsporing op de loer ligt'

Tratlehner, die pas geleden zijn eerste kookboek Lekker Fred uitbracht, erkent dat De Jeugd Van Tegenwoordig met de jaren als geheel ook professioneler is geworden: "Wat het ook een beetje saaier maakt. Ik vind het altijd wel gaaf als een soort ontsporing op de loer ligt."

Tratlehner en zijn collega's Faberyayo, Willie Wartaal en Bas Bron zullen op 16 oktober in het kader van ADE een eenmalig techno-optreden geven.