Eric Burdon, vooral bekend van de band The Animals, weigerde maandagavond te zingen tijdens zijn afscheidsconcert in AFAS Live. De artiest kwam wel even het podium op, maar zei dat de band niet werd betaald om op te treden.

AFAS Live meldt dat het optreden van Burdon wegens onvoorziene omstandigheden niet door kon gaan. Bezoekers reageren verontwaardigd op social media. Ze vragen zich af wat er aan de hand is en noemen het voorval een "bizarre vertoning".

Burdon zegt in een door een concertbezoeker opgenomen video, dat "je niet speelt, als je niet betaald krijgt". "We hebben geen geld gekregen. Het spijt me, maar ik wil jullie bedanken voor jullie komst. Dit is heel vernederend voor mij." Na zijn toelichting, liep Burdon weer het podium af.

In een andere video is te zien dat Burdon de zaal later opnieuw toespreekt en beweert dat hij fysiek is aangevallen door leden van de beveiliging en de concertorganisator.

Rest van tournee geschrapt

Op zijn Facebook-pagina laat Burdon enkele uren na het concert nogmaals weten dat de organisator van het evenement zijn beloften niet is nagekomen.

"Nadat iedereen van de productie en de band werd ingevlogen, heeft de organisator zich niet aan de afspraken gehouden. Toch kwamen we opdagen en waren we bereid om in Nederland en Duitsland op te treden, in de hoop dat de organisator toch zijn plichten zou vervullen."

Volgens Burdon is het restant van de tournee geschrapt en heeft de band de autoriteiten ingeschakeld om de kwestie op te lossen. De Duitse concertorganisator Hohenstein Konzerte, die deze tournee van The Animals heeft opgezet, was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

AFAS Live schrijft op Twitter dat mensen die kaarten voor het concert hebben gekocht vanaf dinsdag contact kunnen opnemen met Eventim Nederland. Het bedrijf regelde de kaartverkoop voor het concert, maar zegt in een reactie aan NU.nl niets met de productie te maken te hebben.