Het nieuwe album van Kanye West werd enkele keren uitgesteld, maar verschijnt alsnog op zondag 29 september. Dat meldt zijn vrouw Kim Kardashian op Instagram.

West begon met het opnemen van de nieuwe plaat in augustus 2018. Het album heette toen nog Yandhi en zou eerst in september dat jaar verschijnen. Die datum werd niet gehaald en ook de aankondiging voor november bleek niet haalbaar. De rapper schoof het project op de lange baan.

West begon eerder dit jaar met zijn wekelijkse Sunday service, christelijke bijeenkomsten waarbij gospel gezongen wordt. Hij veranderde de naam van zijn album naar Jesus Is King en Kardashian kondigde aan dat de plaat op 27 september zou verschijnen. Ook dit gebeurde niet.

Vrijdagavond vond echter een evenement plaats waarbij de muzikant de nieuwe liedjes aan zijn fans voorstelde. Kardashian was erbij aanwezig en schreef op sociale media: "Kanye doet een luistersessie in Chicago op zaterdag en in New York op zondag. Dan komt het album ook uit. Hij doet nu nog de laatste aanpassingen aan de mix."

In oktober volgt nog de bijbehorende film Jesus Is King.