Metallica moet een tour in Australië en Nieuw-Zeeland afzeggen omdat zanger James Hetfield in een afkickkliniek is opgenomen. De bandleden melden via Twitter dat de zanger behandeld moet worden voor zijn verslaving.

"Zoals de meesten van jullie wel weten, kampt James al jaren met een verslaving. Hij moet nu helaas weer met een behandeling beginnen om aan zijn herstel te werken", schrijven Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo op het sociale medium.

De bandleden richten zich tot de fans in Australië en Nieuw-Zeeland en beloven de uitgestelde optredens in te halen wanneer de gezondheid van Hetfield en hun agenda's dat toelaten.

"We vinden het vreselijk dat we jullie in deze vervelende positie brengen, vooral de trouwe fans die lange afstanden afleggen om onze shows bij te wonen. We waarderen jullie begrip en steun voor James. Bedankt dat jullie deel uitmaken van de Metallica-familie", aldus de band.

Hetfield bracht in 2001 ook al enkele maanden door in een afkickkliniek. Dit was te zien in de documentaire Metallica: Some Kind of Monster, die in 2004 verscheen.