Andrea Bocelli is de eerste ontvanger van de oeuvreprijs voor internationale muziekverdiensten van entertainmenttijdschrift Variety. De zanger zal de prijs in december ontvangen, meldt het blad op zijn website.

"Een kwart eeuw nadat hij internationaal doorbrak is Andrea Bocelli wereldwijd geliefd", aldus Variety's vicepresident content Steven Gaydos. "Op dit moment opereert Bocelli op de toppen van zijn formidabele talent. Het is een eer om hem de prijs te mogen uitreiken."

"Eerbetuigingen en erkenning geven mij veel voldoening maar ik geneer me ook een beetje", reageert de blinde 61-jarige tenor die doorbrak in 1994."Je moet de erkenning steeds blijven verdienen. Hoe meer eer je ontvangt, des te hoger worden de verwachtingen."

Bocelli verkocht in zijn loopbaan meer dan negentig miljoen albums en had succes met zowel pop als klassieke muziek. Voor het nummer The Prayer ontving de Italiaan in 1998 een Oscarnominatie. In oktober 2018 kwam hij voor het eerst in veertien jaar met een nieuw album, Si.

Het vakblad Variety bestaat sinds 1905.