Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn toegevoegd aan de selectiecommissie die verantwoordelijk is voor het kiezen van de Nederlandse vertegenwoordiger voor het Eurovisie Songfestival, maakt AVROTROS donderdag bekend.

Swijnenberg en Lantinga voegen zich bij algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS, commentator en presentator Cornald Maas en zanger Jan Smit. Ook Joyce Hoedelmans, die al sinds 2014 betrokken is bij de Nederlandse delegatie voor het festival, is nu onderdeel van de selectiecommissie.

Eerder deze maand werd bekend dat radio-dj Daniël Dekker stopt bij de selectiecommissie. Hij was jaren betrokken bij de selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Na jaren van organiseren van nationale finales, wordt de Nederlandse deelnemer sinds 2013 intern geselecteerd. Anouk mocht dat jaar naar het Eurovisie Songfestival en was de eerste Nederlandse deelnemer die sinds 2004 de finale had behaald.

The Common Linnets behaalden een jaar later de tweede plaats. en Duncan Laurence wist het festival eerder dit jaar te winnen met zijn lied Arcade. Het Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam.