Het dj- en producersduo Sunnery James en Ryan Marciano wil met een nieuwe vorm van optreden een boodschap meegeven tijdens hun komende shows, zeiden zij woensdagavond in de talkshow Jinek.

James en Marciano treden al jaren op als dj-duo en staan ook dit jaar weer in AFAS Live tijdens het Amsterdam Dance Event. De show die ze zullen opvoeren zal anders zijn dan voorgaande shows. Volgens het duo zal dit de eerste show zijn waar ze naast feest en plezier ook een boodschap willen meegeven aan het publiek.

Door de nieuwe manier van optreden, die deel uitmaakt van een veel groter project, willen ze het publiek meegeven wat belangrijk is in hun leven, zegt het duo bij Jinek. " Maak van Nederland een nieuwe cultuur waar diversiteit voorop staat", zegt James.

Hoe de shows exact vormgegeven zullen worden is niet helemaal bekend. Het duo werkt hard om dit rond te krijgen.

Er zal in ieder geval een documentaire volgen en citaten en visuele verbinding moeten de inspiraties van het duo weergeven. "Het is belangrijk dat er gefeest wordt en plezier wordt gemaakt, maar we vinden het ook belangrijk dat mensen aangezet worden tot nadenken", aldus James.

De show Exposed zal op 18 oktober plaatsvinden in AFAS Live tijdens het Amsterdam Dance Event.