Madonna is er niet blij mee dat haar fans stiekem proberen haar Madame X-concerten te filmen. De zangeres heeft het gebruik van mobiele telefoons bij de shows verboden, maar daar houden niet alle fans zich aan, meldt ze op Facebook.

"Madame X (zoals Madonna zichzelf momenteel noemt, red.) waardeert iedereen die naar de theaters komt om alleen met ogen en oren van de show te genieten, maar ze staat ervan versteld dat anderen zich niet aan haar wensen houden", begint de 61-jarige zangeres haar betoog.

"Er wordt nog steeds apparatuur om de concerten mee te filmen mee naar binnen gesmokkeld en de tasjes waarin telefoons moeten zijn opgeborgen, worden opengetrokken. Je stoort hiermee het publiek en de mensen op het podium en respecteert mij niet als een artiest", schrijft de zangeres. "Als je Madame X niet kunt beleven zonder telefoon, dan is deze show niet voor jou bedoeld", besluit ze.

Madonna begon haar theatertour op 17 september in New York. De rest van het jaar treedt ze op in steden in de Verenigde Staten. Vanaf volgend jaar doet ze de Europese steden Lissabon, Londen en Parijs aan.