Missy Elliott eindigde met een paniekaanval in het ziekenhuis op de avond voordat ze met Katy Perry zou optreden tijdens de pauze van de Super Bowl.

De 48-jarige rapper en zangeres trad in 2015 op als gastartiest van Perry tijdens het sportevenement. Toen ze aan de grootte van de show dacht en haar destijds lange afwezigheid in de spotlights, raakte ze ontmoedigd.

"Ik belandde in het ziekenhuis", vertelt Elliott aan The Guardian. "Ik denk dat elke artiest die net een lange pauze achter de rug heeft angstig zou zijn. Ik kan me nog herinneren dat Katy me vertelde dat het de perfecte mogelijkheid voor mij was om nieuwe muziek te laten horen. Ik was bang dat het publiek m'n oude nummers niet eens meer zou kennen, dus ik wilde al helemaal geen nieuwe laten horen."

Elliott zegt altijd haar hart vast te houden als ze met iets nieuws komt. "Dan bijt ik op m'n nagels en loop ik ijsberend rond."

De zangeres en rapper bracht onlangs haar nieuwe EP Iconology uit. Haar laatste plaat, Respect M.E., verscheen in 2006. Missy Elliott trok zich lange tijd terug uit de muziekindustrie omdat ze lijdt aan de ziekte van Graves, een auto-immuunziekte waarbij het lichaam antistoffen tegen de eigen schildklier aanmaakt.